Kerhot ja kurssit

Kuva: MLL

Tervetuloa mukaan MLL Munkkiniemen kerhoihin

Lasten ensiapu ja hätätilanteet -kurssi

MLL Munkkiniemi ja Uskalla Auttaa Oy järjestävät ensiapukurssin pienten lasten vanhemmille, isovanhemmille, hoitajille ja kaikille, jotka haluavat parantaa ensiaputaitojaan. Kurssi pidetään ma 17.4.2023 klo 17–20.30 Leikkipuisto Ulvilassa (Ulvilantie 17–19).

Kurssilla opit tunnistamaan eri-ikäisten lasten hätätilanteita ja pääset harjoittelemaan käytännössä ensiavun antamista näissä tilanteissa. Säännöllinen harjoittelu ja toimintamallien kertaaminen lisäävät toimintavarmuutta ja onnistumisen todennäköisyyttä oikeiden tilanteiden varalle. Tämä pelkästään lapsiin keskittyvä ensiapukoulutus tarjoaa sinulle tietoa erilaisista lasten sairaskohtauksista, sairauksista, vammoista, tapaturmista ja myrkytyksistä. Kurssilla käydään läpi lapsen fysiologiset ja anatomiset ainutlaatuisuudet, joilla on merkitystä tietyissä tilanteissa ensiavun antamisen kannalta.

Kurssin hinta on 25 euroa jäsenille ja 35 euroa ei-jäsenille. Kurssi järjestetään, mikäli saamme vähintään 15 ilmoittautunutta mukaan 5.4.23 mennessä.

Jos olet MLL Munkkiniemen jäsen, käytä alennuskoodia EAJASEN ja anna jäsennumerosi. Jäseneksi voit liittyä täältä!

Ilmoittautuminen kurssille on sitova, emmekä valitettavasti palauta rahoja esteen tullessa. Jos kurssia ei kuitenkaan liian vähäisen osallistujamäärän vuoksi voida järjestää, palautamme rahat toki ilmoittautuneille.

Ilmoittautumiset MLL Munkkiniemen Holvi-verkkokaupassa täällä

Tanssijumppa

Lasten tanssijumppa on tarkoitettu 3-6-vuotiaille lapsille. Tunneilla liikutaan luovasti omaa liikeilmaisua ja tanssitekniikkaa kehittäen ikäkaudelle sopivassa muodossa. Leikin, improvisaation, luovien harjoitteiden ja valmiiden liikesarjojen kautta lapset opettelevat oman kehon tuntemusta ja hallintaa, tilan hahmottamista, koordinaatiota, ryhmässä toimimista sekä musiikin ja rytmin yhdistämistä liikkeeseen. Tanssimisen ilo ja riemu, sekä yhdessä ryhmänä toimiminen ovat tunneilla pääosassa. Lapset osallistuvat tunneille ilman huoltajaa.

Kevätkauden 2023 tanssit järjestetään torstai-iltaisin Munkkiniemen ala-asteella (Tietokuja 1) 12.1.–30.3.2023. Opettajana toimii Tianna Valta.

Kevätkauden 2023 ryhmät:

Ryhmä 1 to klo 17.00–17.35 (3–4-vuotiaat)

Ryhmä 2 to klo 17.40–18.15 (3–4-vuotiaat)

Ryhmä 3 to klo 18.20–18.55 (5–6-vuotiaat)

Kevätkauden 2023 tanssijumpan hinta on 100 euroa.

MLL Munkkiniemen jäsenet saavat kaikkien kerhojen maksuista 10%:n jäsenalennuksen. Saat jäsenhinnan –10% perushinnasta, kun käytät alennuskoodia JASEN10 ja ilmoitat jäsennumerosi. Jäsenalennusta käyttäneiden jäsenyys tarkistetaan.

Samaan kerhoon osallistuva sisarus saa –20 % sisarusalennuksen, mikäli huoltaja on MLL Munkkiniemen jäsen, tai –10 % sisarusalennuksen, mikäli huoltaja ei ole MLL Munkkiniemen jäsen. Sisarusalennuksen alennuskoodit ovat: SISARUS10 (ei MLL Munkkiniemen jäsenille, -10 % perushinnasta) ja JASENSISARUS20 (MLL Munkkiniemen jäsenille, -20 % perushinnasta).

Lisätietoja: Maria Ryymin mryymin(at)hotmail.com

Huom! Ilmoittautuminen on sitova. Pidätämme oikeuden ryhmien aikataulumuutoksiin ja ryhmien yhdistämisiin, jos johonkin ryhmään ei saada tarvittavaa määrää osallistujia. Noudatathan ryhmien ikäsuosituksia. Ikärajoista poikkeaminen on mahdollista vain, mikäli lapsesi on täyttämässä ryhmän alarajaiän mukaisesti 3 vuotta (ryhmät 1 ja 2) tai 5 vuotta (ryhmä 3) pian kauden käynnistymisen jälkeen.

Ilmoittautumiset lasten tanssiryhmiin MLL Munkkiniemen Holvi-verkkokaupassa täällä

Muskarit

Musiikkileikkikoulutoiminnan tavoitteina on synnyttää lapsessa rakkaus musiikkiin, tukea hänen musiikillista ja yleistä kehitystään sekä auttaa sosiaalisten taitojen oppimisessa. Soittaminen, laulaminen, leikkiminen sekä kuunteleminen ja liikkuminen tuovat monipuolisuutta muskarituokioihin ja sallivat lasten saada erilaisia kokemuksia musiikista ja sen käyttötavoista ja merkityksistä eri tilanteissa. Sadut, runot ja kuvat luovat vielä lisää oivaltamisen mahdollisuuksia ja auttavat musiikinperusteiden kokemisessa ja myöhemmin vaikkapa instrumentin kanssa tapahtuvassa musiikinperusteiden nimeämisessä.

Kaikkiin ryhmiin lapset osallistuvat oman aikuisen kanssa. MLL:n muskariryhmissä tärkeää onkin myös aikuisen ja lapsen välisen suhteen vahvistaminen ja syventäminen sekä perheiden arkeen liittyvän musiikin ja loruttelun tukeminen.

Kevätkauden 2023 muskarit (30 minuutin ryhmät) järjestetään perjantaiaamupäivisin Munkkivuoren nuorisotalolla (Raumantie 5) 13.1.–5.5.2023. Muskaria ei ole hiihtolomaviikolla 8 ja pitkäperjantaina 7.4.2023. Opettajana toimii Suvi Jaaramaa.

Kevätkauden 2023 ryhmät:

Pe klo 9.35-10.05 Leikki-ikäisten ryhmä (n. 1,5–4 vuotiaat) Leikki-ikäisten ryhmä, jossa harjoitellaan musiikillisten aktiviteettien kautta erilaisia sosiaalisia ja itseilmaisullisia taitoja sekä nautitaan kokonaisvaltaisesti musisoinnin riemusta!

Pe klo 10.10-10.40  Vauvamuskari 1 (n. 4–16 kk) Vauvamuskariin voi tulla mukaan heti kun lapsi osaa kannatella päätään. Toiminta tukee vanhemman ja lapsen vuorovaikutuksen rakentumista ja tarjoaa turvallisen ilmapiirin musiikillisista kokemuksista nauttimiseen kokonaisvaltaisesti jo heti lapsen alkutaipaleelta lähtien. Vauvamuskariin osallistuminen tarjoaa perheille paljon työkaluja musisointiin, lorutteluun ja leikkiin myös kodin arkisissa hetkissä.

Pe klo 10.45-11.15 Vauvamuskari 2 (n. 4–16 kk) Vauvamuskariin voi tulla mukaan heti kun lapsi osaa kannatella päätään. Toiminta tukee vanhemman ja lapsen vuorovaikutuksen rakentumista ja tarjoaa turvallisen ilmapiirin musiikillisista kokemuksista nauttimiseen kokonaisvaltaisesti jo heti lapsen alkutaipaleelta lähtien. Vauvamuskariin osallistuminen tarjoaa perheille paljon työkaluja musisointiin, lorutteluun ja leikkiin myös kodin arkisissa hetkissä.

Pe klo 11.20-11.50 Vauvamuskari 3 (n. 4–16 kk) Vauvamuskariin voi tulla mukaan heti kun lapsi osaa kannatella päätään. Toiminta tukee vanhemman ja lapsen vuorovaikutuksen rakentumista ja tarjoaa turvallisen ilmapiirin musiikillisista kokemuksista nauttimiseen kokonaisvaltaisesti jo heti lapsen alkutaipaleelta lähtien. Vauvamuskariin osallistuminen tarjoaa perheille paljon työkaluja musisointiin, lorutteluun ja leikkiin myös kodin arkisissa hetkissä.

Kevätkauden 2023 muskarimaksu on 100 euroa.

Samaan kerhoon osallistuva sisarus saa 20 % sisarusalennuksen, mikäli huoltaja on MLL Munkkiniemen jäsen, tai 10 % sisarusalennuksen, mikäli huoltaja ei ole MLL Munkkiniemen jäsen. Sisarusalennuksen alennuskoodit ovat: SISARUS10 (ei MLL Munkkiniemen jäsenille, -10 % perushinnasta) ja JASENSISARUS20 (MLL Munkkiniemen jäsenille, -20 % perushinnasta).

MLL Munkkiniemen jäsenet saavat kaikkien kerhojen maksuista 10%:n jäsenalennuksen. Saat jäsenhinnan -10% perushinnasta, kun käytät alennuskoodia JASEN10 ja ilmoitat jäsennumerosi. Jäsenalennusta käyttäneiden jäsenyys tarkistetaan.

Lisätietoja: Stiina Tilli, stiina.tilli(at)gmail.com

Huom! Ilmoittautuminen on sitova. Pidätämme oikeuden ryhmien aikataulumuutoksiin ja ryhmien yhdistämisiin, jos johonkin ryhmään ei saada tarvittavaa määrää osallistujia. Muskariryhmien ikärajat ovat suosituksia, ja niistä on mahdollista poiketa tarvittaessa.

Ilmoittautumiset muskareihin MLL Munkkiniemen Holvi-verkkokaupassa täällä

Perhetouhula

Perhetouhula on vapaaehtoisuudelle perustuvaa toimintaa, joka on tarkoitettu alle 4-vuotiaille lapsille. Lapset saavat vapaasti liikkua vanhempansa valvonnassa koulun jumppasalin välineiden parissa. Touhulassa kaikki perheet osallistuvat välineiden esille laittamiseen ja siivoamiseen. Varsinaista ohjattua ohjelmaa ei ole. Jokainen vanhempi vastaa oman lapsensa turvallisuudesta ja hyvästä yhteistyöstä ryhmäläisten kesken.

Kevätkauden 2023 perhetouhula järjestetään sunnuntaiaamuisin klo 9.30–10.30 Munkkiniemen ala-asteen koululla (Tietokuja 1) alkaen su 8.1.2023. Kevään viimeinen kerta on 21.5.2023, touhulaa ei ole hiihtolomaviikolla 8, pääsiäissunnuntaina eikä vappuaattona.

Kevätkauden 2023 perhetouhulamaksu on 60 € / lapsi. Saman perheen toisesta lapsesta saa 50 % alennuksen koodilla TOUHULA50 Huom! Kukin lapsi ilmoitetaan erikseen omalla ilmoituksellaan Holvin kautta, alennuskoodeja voi käyttää vain yhden / ilmoittautuminen.

Lisäksi MLL Munkkiniemen jäsenet saavat kaikkien kerhojen maksuista 10%:n jäsenalennuksen. Saat jäsenhinnan -10% perushinnasta, kun käytät alennuskoodia JASEN10 ja ilmoitat jäsennumerosi. Ilmoitathan meille, jos sinulla olisi mahdollisuus toimia yhtenä avainhenkilönä ryhmässä.

Lisätietoja: MLL yhteyshenkilö, Juuli Venkula, juulivenkula(at)hotmail.com

Ilmoittautumiset perhetouhulaan MLL Munkkiniemen Holvi-verkkokaupassa täällä

Sählykerho

Sählykerho on vapaaehtoisuudelle perustuvaa toimintaa, joka on tarkoitettu noin 4–6-vuotiaille lapsille ja heidän vanhemmilleen. Jokainen vanhempi vastaa oman lapsensa turvallisuudesta ja hyvästä yhteistyöstä ryhmäläisten kesken.

Kevätkaudella 2023 sählyä pelataan lauantaiaamuisin klo 10–11 Munkkiniemen ala-asteen koululla (Tietokuja 1) alkaen la 7.1.2023. Kaikilla pelaajilla tulisi olla oma maila, sisäjalkineet ja pelaamiseen sopiva vaatetus. Suojalasit ovat suositeltava varuste. Kevään viimeinen kerta on 20.5.2023, sählykerhoa ei ole hiihtolomaviikolla 8 eikä pääsiäisslauantaina.

Kevätkauden 2023 sählykerhomaksu on 60 € / lapsi-vanhempi-pari. Saman perheen toisesta lapsesta saa 50 % alennuksen koodilla SAHLY50 Huom! Kukin lapsi ilmoitetaan erikseen omalla ilmoituksellaan Holvin kautta, alennuskoodeja voi käyttää vain yhden / ilmoittautuminen. 

Lisäksi MLL Munkkiniemen jäsenet saavat kaikkien kerhojen maksuista 10%:n jäsenalennuksen. Saat jäsenhinnan -10% perushinnasta, kun käytät alennuskoodia JASEN10 ja ilmoitat jäsennumerosi.

Ilmoita meille, jos sinulla olisi mahdollisuus toimia yhtenä avainhenkilönä ryhmässä.

Lisätietoja: MLL yhteyshenkilö, Johannes Kuusela, johannes.kuusela(at)gmail.com

Ilmoittautumiset sählykerhoon MLL Munkkiniemen Holvi-verkkokaupassa täällä

Kädentaitokerhot

Kevään 2023 kädentaitokerhot järjestetään Munkkivuoren Nuorisotalolla (Raumantie 5) sunnuntaisin, yhteensä 14 kertaa:

22.1.2023, 29.1.2023, 5.2.2023, 12.2.2023, 26.2.2023, 5.3.2023, 12.3.2023, 19.3.2023, 26.3.2023, 2.4.2023, 16.4.2023, 23.4.2023, 7.5.2023 ja 14.5.2023.

TAHMATASSUT (4-5-vuotiaat) klo 10-10.45
TOUHUTASSUT (6–7-vuotiaat) klo 11-12
TAITOTASSUT (8–9-vuotiaat) klo 12–13.

Kädentaitokerhot on jaettu kolmeen ikä-/tasoryhmään. Kaikissa kerhoissa kokeilemme monia erilaisia käsityö- ja askartelutekniikoita, aina piirtämisestä ja maalaamisesta tekstiilityötekniikoihin ja rakenteluun, ryhmän taitotason mukaan.

TAHMATASSUT (4-5 v) on tarkoitettu aloitteleville pienille askartelijoille. Ryhmässä harjoittelemme perustaitoja kuten saksien käyttöä, kynäotetta ja ohjeiden kuuntelua. Lisäksi piirrämme, maalaamme, leikkaamme, liimaamme, muovailemme ja pujottelemme. Tärkeintä on, että lapsi saa tehdä itse ja onnistumisen elämykset karttuvat. Joka kerralla valmistuu pieni askartelutyö kotiin viemisiksi.

TOUHUTASSUT (6–7 v) on tarkoitettu vähän kokeneemmille kädentaitajille. Ryhmään osallistuvan tulisi jo hallita saksien käyttö ja kynäote, vaikka niitä edelleen harjoitellaankin. Perustekniikoiden lisäksi kokeilemme erilaisia materiaaleja ja tekniikoita. Tärkeintä on oman luovuuden kehittäminen ja rohkeus kokeilla. Lähes joka kerralla valmistuu pieni askartelutyö kotiin viemisiksi.

TAITOTASSUT (8-9 v) on tarkoitettu kouluikäisille käsityöläisen ja muotoilijan aluille. Ryhmässä työskentelemme yhteisen teeman ympärillä, jonka pohjalta suunnitellaan ja toteutetaan oma käsityökokonaisuus eri tekniikoita hyväksikäyttäen. Tärkeintä on oman luovuuden kehittäminen, suunnittelutaitojen karttuminen sekä rohkeus kokeilla uusia ja soveltaa jo tuttuja tekniikoita. Kerhokauden aikana valmistuu, lapsesta riippuen, yksi tai useampi tuotos kotiin viemisiksi. 

Kevätkauden 2023 kerhomaksu on 80 euroa. MLL Munkkiniemen jäsenet saavat kaikkien kerhojen maksuista 10%:n jäsenalennuksen ja samaan kerhoon osallistuvat sisarukset 10%:n sisarusalennuksen. Saat jäsenhinnan -10% perushinnasta, kun käytät alennuskoodia JASEN10 ja ilmoitat jäsennumerosi.

Sisarusalennuksen alennuskoodit ovat SISARUS10 (ei MLL Munkkiniemen jäsenille, -10% perushinnasta) ja JASENSISARUS20 (MLL Munkkiniemen jäsenille, -20% perushinnasta). 

Tahmatassuihin otetaan 8 lasta ja Touhu- ja Taitotassuihin 12 lasta. Samaan ryhmään ilmoittautuvien sisarusten ryhmä määräytyy nuoremman iän mukaan.

Lisätietoja: Anna-Liina Huttunen, annaliina.huttunen(a)gmail.com

Ilmoittautuminen täällä!

Kuva: MLL
Kuva: MLL

Alennuksista

MLL Munkkiniemen jäsenet saavat kaikista kerhoista  jäsenalennuksen ja samaan kerhoon osallistuvat sisarukset sisarusalennuksenAlennuksia ei saa takautuvasti. Ilmoittautumiset kerhoihin ovat sitovia. 

Holvi-ilmoittautumisen yhteydessä jäsenhinnan saa käyttämällä alennuskoodia JASEN10. Jäsenet saavat perushinnasta 20 %:n sisarusalennuksen koodilla JASENSISARUS20. Jäsenalennus edellyttää jäsennumeron ilmoittamaista ilmoittautumisen yhteydessä. Yhdistykseen kuulumattomat sisarukset saavat perushinnasta 10 %:n sisarusalennuksen  koodilla SISARUS10.

Ilmoittautujien henkilötietojen keräämisestä lyhyesti

Mannerheimin Lastensuojeluliiton (MLL) Munkkiniemen paikallisyhdistys kerää ilmoittautumisen yhteydessä ilmoittautujilta ja maksajilta nimen, mahdollisesti syntymävuoden ja yhteystiedot sekä tiedon jäsenyydestä ja tapahtuman/ kurssin / kerhon maksamisesta. Joissain yhteyksissä saatetaan lisäksi kysyä myös ruokavalio- tai muita tietoja. Yhdistys kiinnittää erityistä huomiota tietoturvaan.

Ilmoittamalla itsensä ja/tai huoltamansa lapsen mukaan MLL:n Munkkiniemen paikallisyhdistyksen järjestämään toimintaan huoltaja antaa yhdistykselle suostumuksensa (oikeusperuste) käsitellä omia ja/tai huoltamansa lapsen tietoja. Henkilötietoja käytetään paikan varaamiseen, osallistumisen seurantaan, toiminnan sisällön muokkaamiseen lapsen ikään sopivaksi, tiedottamiseen (mahdolliset yllättävät muutokset ohjelmaan tms.) ja kurssimaksujen rekisteröimiseen. Joissakin tapauksissa vanhoille kurssilaisille myös tiedotetaan seuraavan kauden kurssista ennakolta sähköpostitse.

MLL:n Munkkiniemen paikallisyhdistyksen ilmoittautumistiedot kerätään Holvi-verkkokaupassa. Ko. tapahtumaa hoitava hallituksen jäsen (esim. kerhovastaava) sekä paikallisyhdistyksen Holvi-verkkokauppavastaavat käsittelevät henkilötietoja. Yhdistys luovuttaa ilmoittautujien tietoja myös tapahtumien, kurssien ja kerhojen ohjaajille.

MLL:n Munkkiniemen paikallisyhdistys säilyttää henkilötietoja niin kauan kuin on tarpeen rekisteröidyn tekemän ilmoittautumisen ja siihen liittyvän tapahtuman, kurssin tai kerhon mahdollistamiseksi. Maksutietoja käsitellään kirjanpitoaineiston yhteydessä ja ne säilytetään kirjanpitolain edellyttämän ajan. Tiedot poistetaan, kun niiden säilytysaika on umpeutunut. Yhdistys pyrkii mahdollisimman lyhyeen säilytysaikaan. Vanhentuneet osallistujalistat tuhotaan tietosuojajätteenä.

Ilmoittautujilla on tietosuoja-asetuksen mukaiset oikeudet henkilötietoihinsa.

Mannerheimin Lastensuojeluliiton keskustoimisto ylläpitää MLL:n jäsenrekisteriä ja vastaa siitä, että jäsenrekisteri toimii tietosuoja-asetuksen mukaisesti.

Lisätietoja: Puheenjohtaja ja muut hallituksen jäsenet